I dag har jeg været nødt til at droppe skolen og melde mig syg på arbejdet. Jeg har simpelthen sovet elendigt, jeg blev ved at vågne pga. mine hosteanfald. Jeg har dog ikke feber, så værre er det heldigvis ikke. Jeg håber jeg er ordentligt på benene allerede i morgen, så jeg snart kan komme på arbejde igen. Vi har også Madklub i morgen, og der vil jeg jo også gerne være frisk.
Der er rigtig mange af de ting vi har fået med hjem, jeg ikke ville have prøvet ellers. Ikke pga. manglende lyst, men på SU er der ikke så meget luft til lækre økologiske varer, og dem har vi altså fået mange af.
nogle gange er tingene ikke helt som man forventer. Jeg havde en forventning om at de søde små kiks fra Nyker Brød (dem med æble og gulerod udenpå) ville være ret søde og kikseagtige, bare lidt grove. Jeg startede med æblen, og var egentlig lidt skuffet, fordi den ikke var så sød som jeg havde regnet med. Til gengæld tog gulerodskiksen revance og var lige som jeg havde forventet. Begge var rigtig lækre, og super som et lille mellemmåltid. Jeg er fan af portionspakninger, fordi de er nemme at transportere og jeg som regel kun spiser den ene portion. Det er lidt lettere at stoppe igen, når der ligesom er en naturlig barriere. Umiddelbart vil jeg dog anbefale noget pålæg/dip af en slags til æblevarianten. Gulerodskiksen derimod er en glimrende hapser helt i sig selv. Når alt kommer til alt er jeg dog mest fan af det grove knækbrød. Det var bare mega lækkert, høøjt højt fiberindhold og kan bruges all round. Det er både godt med og uden pålæg. Det er helt obligatorisk næste gang jeg laver ostebord. Det gør jeg ikke så tit pga. både kalorier og økonomi, så når det endelig skal være, så skal det også bare være godt.
Jeg var egentlig forberedt på at give en dårlig anmeldelse af den smørreost vi fik fra Arla. Det må være en ny variant. Den er ikke til at finde på deres hjemmeside, og teksten på emballagen er på tysk. Den blev udvalgt som pålæg til knækbrødet fra Nyker, og mit første indtryk var at konsistensen var lige lovlig vandet. Varianten hedder "Radisse" og jeg havde ganske enkelt forventet at den smagte af noget mere. Jeg kan godt lide radisser, og synes den lidt skarpe smag er lækker, så jeg må indrømme at jeg blev ret skuffet. Jeg så dog at LaTascha havde brugt osten i madlavning, og det syntes jeg egentlig var en god ide. Her til formiddag fik den dog en chance til på brødet, primært fordi der ikke var andet pålæg jeg havde lyst til, og jeg må indrømme at jeg er vendt lidt.
det kan godt være det er forkølelsen der roder lidt med mine smagsorganer, men i dag kunne jeg i hvert tilfælde smage den, og den er selvfølgelig stadig mild, men den smager altså ikke af "ingenting". Jeg synes stadig konsistensen er mindre heldig. Det er en ret fedtfattig ost, og jeg gætter på at det er grunden, men det burde kunne lade sig gøre at få en lidt mere cremet og lækker konsistens. Det er helt klart en sommerost, der er tale om her, og jeg må indrømme at jeg godt kan se den stå på frokostbordet i sommerhuset - dog ville jeg smide nogle friske radisser og lidt krydderurter ovenpå. Nu vil det vise sig om resten når at blive brugt i madlavning, eller om jeg simpelthen får det spist inden.
Jeg bliver også lige nødt til at give lidt respons på morgenmaden - Gul Als Müsli fra Skærtoft Mølle. Fuck og død! Den var virkelig god! Müsli med tranebær, gulerod, mandelsplitter og blå kornblomst balndet med havregryn, spelt- og bygflager. Jeg spiste den på tykmælk med en smule sukker. Den smagte ikke bare godt, den var også fantastisk smuk at se på. Jeg er overbevist. Mere af det tak.
Lea (min roomie) puttede også en sjat i morgenens bolledej. Det blev også nogle super gode boller, men jeg har en ide om at det bliver dyrt i længden at bruge denne her müsli som standart tilbehør i bagværket. Jeg er helt solgt til den.