![]() |
Kartofler og gulerødder |
![]() |
Den færdige mos |
![]() |
Peberfrugt og hvidløg - Første trin i tomatsaucen |
Der er mad til to personer her (hvis man laver lidt mere bacon) og det var meningen jeg ville have brugt resten til madpakke i morgen, men det blev der altså ikke noget af. Jeg kan åbenbart sagtens spise for to i øjeblikket.
- 3 store gulerødder
- 5 mellemstore kartofler
- 1 spsk becel minarine (eller smør hvis man er til det)
- Et skvæt mælk
- 6 skiver bacon (skåret i tern)
- 1 snackpeber
- 2 fed hvidløg
- 1 dåse flået tomat
- 1 skvæt hvidvinseddike (jeg brugte estragoneddike i dag)
- 2 tsk sød
Imens kartofler og gulerødder koger, snittes snackpeberen i små stykker og hvidløget hakkes. Bacon steges på panden og afdryppes på et stykke køkkenrulle. Peberfrugt og hvidløg steges i baconfedtet til de er møre. Der hældes et godt skvæt hvidvinseddike over og når det er kogt af, tilsættes en dåse flået tomat. Det hele skal så bare stå og simre til det meste af væsken er væk.
Vandet hældes fra kartofler og gulerødder og der smides en klat becel i, som får lov at smelte. Jeg bruger min elpisker til at mose grøntsagerne, men man kan selvfølgelig også bruge en gaffel eller sådan en smart kartoffelmoserdims.
Mens jeg pisker tilsætter jeg mælk, til konsistensen passer. Det svarer nok til omkring et par deciliter. Til sidst smages til med salt.
Det er første gang jeg med succes har brugt gulerødder i min kartoffelmos, og jeg er meget positiv. Det giver en speciel sødme, som jeg synes er rigtig lækker, og som bonus giver det førre kalorier. Win-win!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar