søndag den 27. marts 2011

Karrysuppe med creme fraiche og rejer

Der var en masse grøntsager i køleskabet, som var ved at nå sidste holdbarhed. Det indbyder i min verden til suppe, og efter jeg har fået min nye Bamix er det en leg at lave suppe. Det er jo også ved at blive varmt i vejret så småt, så det er sidste udkald til de varme supper snart - og dog - man kan jo godt lave lidt alligevel, selv om sommeren. Der skal nok komme nogle regnfulde kølige dage.
Der var en rest tomatsuppe i køleskabet, Lea havde lavet i går, så den røg med i suppen. Man kan også bruge en dåse flået tomat eller helt undlade det.


Karrysuppe med creme fraiche og rejer

  • 6 små kartofler 
  • 10 jordskokker
  • 4 gulerødder
  • 1 lille løg
  • 1 lille æble i tern
  • 1 rest tomatsuppe
  • 1 lille dåse kokosmælk (i stedet for at købe light kokosmælk kan man bare bruge en lille i stedet og så spæde til med vand, det er alligevel det de har gjort i light produktet)
  • 2 tsk karry (med top)
  • 2 tsk solsikkeolie
  • Salt, peber og en sjat hvidvinseddike
  • Rejer (så mange du lyster)
  • Creme fraiche
  • Evt. persille eller koriander til pynt

Hæld olien i gryden og steg løgene til de bliver bløde. Tilsæt karry og brænd godt af (dette er vigtigt!). Kom æblet gryden og steg med et minuts tid. Smid resten af grøntsagerne i gryden og hæld vand over til det dækker. Tilsæt også tomatsuppen eller den flåede tomat. Lad det hele koge mindst en halv time (det tager ikke skade af at stå længere). Blend med stavblender og tilsæt kokosmælken samtidig. Smag til med salt, peber og en sjat hvidvinseddike.


Server med en klat creme fraiche og rejer til, pynt med persille eller koriander.

Så er det i morgen det går løs med eksamenerne! Er godt nok lidt spændt. Kryds fingre for mig ^_^.

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...