mandag den 21. marts 2011

Besøg hos farfaren

Jeg har været på Sjælland i weekenden for at besøge familien. Formålet med besøget var primært at se min farfar, som desværre er meget syg. Han fik konstateret lungecancer før jul og der er ikke mere at gøre. For en måneds tid siden fik han strålebehandling for metastaser i hjernen. Han havde det rigtig skidt men har heldigvis fået det bedre. Det svinger op og ned og jeg har været virkelig nervøs for om jeg kom hjem tids nok, men der har været så mange ting de sidste mange weekender. Nu har jeg fået besøgt ham, og det er jeg bare så glad for.
Min farfar og hans kone interesserer sig også for mad, så det er altid hyggeligt at besøge dem. For en fattig studerende som mig, er det jo også vild luksus at blive trakteret med frisk stenbiderrogn og andre gode ting.


Maden skulle være simpel at lave, da overskuddet, forståeligt nok, ikke er særlig stort i øjeblikket. Derfor blev det til en enkelt men lækker menu med lunt og lækkert brød, gravad laks med hjemmelavet rævesauce, frisk stenbiderrogn, creme fraiche, forårsløg, salat, tomat, bladselleri, oliven, oksecarpaccio og høvlet parmesan.
Så fik jeg også en lille goodie med. Det er jo ikke ualmindeligt med hakket chokolade i müsli, men et lækkert og sundere alternativ er ristede og hakkede kakaobønner. Man siger jo at mørk chokolade er sundt - jo højere kakaoprocent jo bedre. Her er så den rene kakao - ikke 70 men 100 % ^_^. Det smager godt, men meget kraftigt. Jeg glæder mig til at prøve det på müsli selv. Jeg fik en lille pose med. De ristede kakaobønner kan blandet andet købes hos Chokolademageriet, men det er en specialvare, som skal bestilles hjem.

2 kommentarer:

bitten sagde ...

Det er trist med din farfar, men man må da sige, at deres "simple" mad alligevel formår at være ret luksuriøs :)
Yderst spændende gave du fik med hjem, jeg glæder mig til at høre, om det fungerer godt på müsli.

Danser I Regnen sagde ...

Hej Bitten, jeg var heller ikke skuffet - det var mega lækkert!

Jeg skal nok melde tilbage så snart det er afprøvet ^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...