mandag den 7. marts 2011

Chai Latte og pandekager

jeg er ved at blive en haj til det der med de varme drikke. Stempelkanden, vi fik i indflyttergave, kan bruges til andet end kaffe. Den fungerer fx glimrende som mælkeskummer, så det blev udnyttet til at lave chai latte herhjemme. Det er jo et genialt og billigt koncept, når man er på su, og ikke har råd til at gå på café hele tiden.
Lækkersulten fik også meldt sig, så der blev bagt pandekager til at stille den lille sult.

Pandekager
  • 400 g mel
  • 1 tsk salt
  • 6 æg
  • 3 tsk vaniliesukker
  • 8 dl skummetmælk
Hæld først væsken og derefter de øvrige ingredienser i en skål og pisk med elpisker til dejen er jævn.
bages på panden ved middel varme

Serveres med akaciehonning ^_^

Jeg plejer at bruge kardemomme i mine pandekager, men Lea havde snuppet kardemommen med hjem til svigermekanikken for at lave fastelavnsboller, den djævel.Skinny Chai Latte (2 store glas)
  • Chai te (jeg har købt en i Fakta, som jeg laver i et te-æg, men man kan helt sikkert få noget bedre)
  • Ca. 3 dl skummetmælk
  • Sukker eller sødemiddel (i mit tilfælde 6 hermesetas tabletter)
  • Kanel til pynt
Bryg teen. Mens teen trækker varmes mælken op i en lille gryde. Den skal ikke koge. Hæld mælken i stempelkanden og pump op og ned med stemplet et halvt minuts tid, til mælken er blevet til lækkert skum.
Hæld teen på glas, sød den med sukker eller sødemiddel og rør rundt, før du hælder det varme mælkeskum i. Slut af med at drysse kanel på toppen.
Serveres straks.

Jeg har lige fået besked fra Acer, og min laptop er hermed på vej hjem! Jeg kan vente den hjemme om 2-3 dage! Jeg glæder mig som en sindsyg, har i DEN grad manglet den - og gør det stadig.

I weekenden havde jeg besøg af Fie (mere om det senere) og i morgen kommer Mette og besøger mig i Odense for første gang. Glæder mig til at vise den nye lejlighed frem igen, det kan jeg slet ikke få nok af. Har det bare så godt i øjeblikket at man skulle tro det var løgn.
Onsdag står den på foredrag om neurokirugi og torsdag handler det om akut redning med hjerte/lunge maskiner. Fredag er der fødselsdagsfest med hawai-tema, så der skal findes lækkert tøj frem og så bliver det endelig lørdag og tid for madbloggertræffet - uovertruffen uge!

2 kommentarer:

Janne B.T. sagde ...

Det ser godt nok lækkert ud. Sidst jeg forsøgte mig med pandekager gik det slet ikke!

Danser I Regnen sagde ...

Du må sige til hvis du vil have et minikursus i pandekager :-). Kan ikke understrege vigtigheden af en god sliplet pande, som ikke er for stor. Min er fra Ikea til 15 kr.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...