søndag den 27. marts 2011

Hjemmebag - Kerneboller og havregrynskugler

Man kan måske ikke kalde havregrynskugler for hjemmebag, men lavet blev de altså ^_^. Det var en del af eksamensmadpakken - man skulle jo nødig gå sukkerkold og det er både bedre og sundere end en pose haribo.

Havregrynskugler med cointreau

  • 75 g kærgården (fedtreduceret med 43 %)
  • 150 g finvalsede havregryn
  • 25 g kakaopulver
  • 2 tsk vaniliesukker
  • Ca. 2 cl cointreau 
  • 2-3 tsk sødemiddel
  • Evt. lidt vand til at samle dejen med

Meget simpelt - Det hele æltes sammen og formes til kugler, som sættes i køleskabet.


Koldhævede kerneboller

  • ½ pakke gær
  • 6 dl vand
  • En smule solsikkeolie
  • 1 tsk salt
  • Resten af havregrøden fra i morges
  • 2 spsk HUSK
  • 1 dl hørfrø
  • 2 dl spelt bageblanding fra Urtekram
  • 1 dl solsikkekerner
  • 1 tsk rørsukker
  • Lidt over ½ kg hvedemel
Gæren smuldres i vandet. Salt, olie, havregrød (eller gryn hvis du ikke har en rest), HUSK, hørfrø, speltblanding, sukker og solsikkerkerner røres i.
Hvedemel æltes i dejen til konsistensen er rigtig. Den må stadig gerne være lidt klistret, det synes jeg giver bedre boller.
Stilles til hævning natten over et køligt sted (evt. køleskab).
Formes til boller og pensles med skummetmælk. Efterhæver ½ times tid og skal så i ovnen 20-30 minutter ved 175 grader varmluft. Jeg plejer ikke at sætte tid på dem, men holder bare øje med hvornår de er færdige.



2 kommentarer:

Anonym sagde ...

Uhmmm, de kugler lyder vel nok lækre!! Godt at du har sikret dig, at du ikke går sukkerkold ;-)

De boller ser vel nok lækre ud, det må prøves...

Mange hilsner
Birthe

Danser I Regnen sagde ...

Jeg kan love for at begge dele var super lækkert!
Der er gået totalt overskudsfamilie i den derhjemme med hjemmebag hveranden dag, overdådigt fad med frisk frugt, varm kakao om aftenen og det hele.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...