fredag den 7. januar 2011

Det der med at blive mæt

Jeg har jo gjort mig umage for at tage mig sammen med hensyn til hvad jeg spiser her efter jul og nytår. Jeg har taget meget på siden jeg flyttede til Odense - faktisk har jeg taget jævnt på siden jeg og Loke flyttede fra hinanden for snart et år siden.
Jeg har forsøgt at tage mig sammen flere gange, men der er bare hele tiden kommet noget i vejen. Nu har jeg et mål der hedder 10 kg. inden 1. juni, hvor jeg har planer om at tage på Roskilde Festival. Hvis vejret bliver bare halvt så godt som sidste år, vi der være mega lækkert at kunne flashe bar mave i sommersolen uden at skamme sig.
Der har dog været et problem. Jeg har simpelthen ikke kunne holde mig mæt indenfor de kalorier jeg må få. Jeg benytter mig af Madlog som hjælp til vægttabet, og det et bare et genialt redskab, men jeg har åbenbart fået udvidet min mavesæk, for har haft mega svært ved at holde mig mæt. Jeg overvejer lidt at tage en uge på ren Nupo, simpelthen for at få formindsket mavesækken - og så er det ekstra vægttab selvfølgelig en bonus. Er dog ikke sikker på jeg gider det. Indtil videre har jeg ikke noget i huset, så det bliver i hvert tilfælde ikke lige nu.

I dag har jeg siddet sammen med Lea og vi har snakket om en masse praktiske ting i forhold til at flytte sammen. Det bliver SÅ fedt. Jeg glæder mig helt vildt meget til det. Både hendes og min familie kommer og hjælper med at flytte, så vi kan afslutte flyttedagen med en super hyggelig dobbelt familie middag.


Aftensmaden i dag har været meget simpel. Tomatsuppe fra Knorr, deres italienske variant med soltørret tomat og mascarpone. Den smager altså super godt, og så tager det kun 5 minutter at lave. Dertil kød- og melboller.
Er der andre end mig der har nogle småulækre madvaner? En af mine underlige sider er en forkærlighed for kød- og melboller på frost. Og jeg mener altså spist direkte fra frost. Det kan jeg sagtens gå og snacke sådan nogle når jeg er småsulten. For et par måneder siden købte jeg en pose af de billige fra Fakta. Jeg plejer at købe dem fra Mou, men når man er på SU vil man jo gerne spare. Da jeg kom hjem skulle jeg straks smage og øv hvor blev jeg skuffet! Kødbollerne smagte virkelig dårligt. Jeg blev så ærgerlig over at have købt dem at jeg ikke har fået brugt nogle af dem siden.
I dag røg de så i suppen, for de skal jo spises. Og positiv overraskelse! De smager ganske glimrende når først de er blevet varmet i suppen. Sikke en lettelse, jeg var lidt bange for det ville blive nødvendigt at smide hele posen ud.

8 kommentarer:

Tanja sagde ...

Hvor mange kcal må du spise for?
Er os på madlog.. har bare mange flere kg der skal væk.. men synes faktisk godt jeg kan blive mæt på de kcal jeg har med at gøre.. det er mere hvis den søde tand tager overhånd at det hele går galt ;)

Men er sikker på du godt vil kunne blive mæt, det bare lige det om du bruger dine kcal rigtig?

Åh klammo sådan at spise kød og melboller frossen.. Haha.. men tror vi alle har en sær vane hvad mad angår..

Janne B.T. sagde ...

Ak ja, jeg har altså samme problem med mætheden! Forsøger at mindske mavesækken, men det er jo svært. For når jeg bliver rigtig sulten får jeg det skidt, bliver svimmel osv. Og sådan kan man jo ikke fungere! Så jeg har desværre ikke noget godt råd :(

Årh, elsker også kød og melboller. Min pt mærkelige madvane er, at jeg spiser syltede agurker på ALT, og jeg mener ALT! Uhm det smager skønt.

Newyorkerbyheart sagde ...

Tillykke med den nye lejlighed! Hvor bliver det fedt for dig :-)

Jeg har ikke så meget erfaring mht. til det med kalorieindtag og slankekure - ikke at jeg ikke kunne bruge det - men får mig aldrig taget sammen...

Jeg tror det vigtigste er at spise proteiner og fibre, som holde en mæt i længere tid - men som skrevet, har ikke nogen erfaring...

Mange hilsner
Birthe

Danser I Regnen sagde ...

Hej Tanja, jeg har omkring 1400 kcal, hvilket burde være rigeligt. Har før spist mindre uden problemer med mætheden. Men har godt nok haft en slem jul, hvad mad angår hehe.

De sidste par dage har jeg gjort mig umage med ikke at spise med det samme jeg bliver sulten - lige trække den et stykke tid, drikke noget vand osv. Desuden kun spise lige nok til jeg ikke længere er sulten. Ja og så selvfølgelig spise det rigtige.
Jeg kan heldigvis allerede mærke en forskel ^_^

Kram Frederikke
Danser I Regnen

Et lille PS: Jeg regner ikke med at målet er nået efter 10 kg. men vil ikke sætte det for højt til at starte med ^^

Danser I Regnen sagde ...

Hej Janne, på en måde rart at vide at du har det samme problem, jeg synes dit vægttab er så flot, og kan bruge det til at anspore mig selv. Hvis du kan, så kan jeg også! Og jeg vil jo rigtig gerne.

Knus herfra
Danser I Regnen

Danser I Regnen sagde ...

Hej Birthe, tak skal du have. Er også helt ekstatisk i øjeblikket :D

Det kræver dæleme også meget motivation at få succes med sådan et projekt, og hvis man egentlig er ganske godt tilfreds, hvorfor så gøre det? Jeg er selv vild med Nigella Lawson, synes hun har en fantastisk balance i tingene og beundrer hende virkelig for det.
Mit store problem er at min vægt ikke er stabil på nogle kilo for meget, for det kunne jeg sagtens leve med. Derimod stiger den støt og det holder ikke for mig.

Kram fra mig
Danser I Regnen

Ps. Glæder mig HELT vildt til Madbloggertræffet! Er virkelig spændt

Tanja sagde ...

Tak for dit svar ang. den bog jeg skal anmelde.. gudskelov ikke analysere.. Det er bare lige med at få sine meninger og tanker ned på et papir.. ikke altid nemt ;)

Danser I Regnen sagde ...

Så sand så sandt!

Faktisk synes jeg ofte det er nemmere med noget man ikke kan lide, synes nemt det kommer til at virke for påtaget hvis man skal skrive side op og side ned om noget man synes er fantastisk, selvom det er helt reelt ^^
Så er det bare med at være saglig i sin kritik, det er jo en helt anden udfordring *g*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...