lørdag den 28. maj 2011

Fødselsdag med masser af kage

Sidste weekend stod den endelig på fødselsdagsfest. Lørdag var tilegnet vennerne og søndagen familien. Invitationen lød ganske simpelt på lagkage og hygge og så stod den ellers på lagkagefremstilling. Det er første gang jeg har forsøgt mig med hjemmelavede lagkagebunde, og jeg kan kun sige "Oh my God!". Det er bare ti gange bedre. Køber ikke en færdig lagkagebund igen! Opskriften er fra Frk. Jensen, dog med en enkelt modifikation. Jeg brugte bagepulver i stedet for hjortetaksalt.
Jeg var ret nervøs for om kagebundene var til at flække i de tre dele, men det var slet ikke noget problem, da de først var kølet helt af (jeg flækkede dem først dagen efter bagningen).
Jeg lavede 3 forskellige lagkager, en med skildpaddefyld, en med mokkacreme og en med hvid chokolade krokant fyld i det ene lag og skovbærcreme i det andet. Derudover lavede jeg brunsviger og regnbuecookies og Lea bagte boller.

Lagkagebunde

  • 3 æg
  • 125 g sukker
  • 2 spsk vand
  • 1 tsk bagepulver
  • 50 g hvedemel
  • 70 g kartoffelmel
Pisk æggene sammen med elpisker. Tilsæt sukker og pisk til det hele er hvidt og luftigt. Den skal piskes indtil et spor trukket med piskeriset i overfladen ikke flyder ud. Pisk vandet i.
Bland de to slags mel og bagepulver og vend det i æggemassen med en stor metalske. 
Forvarm ovnen til 200 grader og hæld massen i en springform. Jeg forer formen med bagepapir, så er det nemt at få det hele ud. Bages i ca. 30-40 minutter. 
Når bundene er kølet helt af kan de tages ud af springformen og flækkes i tre - så er de klar til at lægges sammen med fyldet. 

Skildpaddecreme (til en hel lagkage)
  • ½ l piskefløde
  • 2 pakker Toms Miniskildpadder (de almindelige kan selvfølgelig også bruges, så er det ca. 250 g der skal bruges)

Fløden hældes i en gryde og skildpadderne smeltes i fløden over middel varme. Fløden skal ikke koge.
Når skildpadderne er smeltet skal det hele køle af. Lad det evt. stå i køleskabet natten over.
Når fløden er kold skal cremen piskes til skum. Jeg pisker den lidt stivere end almindeligt flødeskum, så flyder det ikke så meget ud når jeg lægger kagen sammen.

Chokoladesmørcreme (til en hel lagkage)
  • 200 g blødt smør
  • 200 g mørk chokolade
  • 200 g flormelis
Pisk smør og flormelis sammen til en luftig smørcreme. Smelt chokoladen over vandbad og vend den i smørcremen. 

Chokoladekrummelurerne er mælkechokolade smeltet over vandbad og sprøjtet ud på bagepapir. Lav dem dagen før.

Jeg bagte lagkagebundene torsdag. Fredag lavede jeg cremen og lagde lagkagerne sammen. Lørdag lavede jeg smørcreme og pyntede kagerne.

Skildpaddecremen
Lagkagebunde og skildpaddecreme
Krummelurer af chokolade
Den færdige kage, klar til servering
Opskrifter på resten af lagkagerne, cookies og brunsviger kommer hen ad vejen :)



6 kommentarer:

Tanja sagde ...

Åh hvor fejt.. er så meget kagesulten fortiden.. må være pga graviditet.. Den lagkage ser jo bare vild lækker ud! :D

Danser I Regnen sagde ...

Hehe jeg er ikke gravid og alligevel voldsomt kagesulten hehe.

Men den var også virkelig god ^_^

Madpaverne sagde ...

MUMS de ser gode ud - tror jeg engang ved lejlighed, skal prøve den skildpade ting - jeg Elllllsker skildpader :D

Mimi K Jensen sagde ...

kom lige forbi wow den ser da lækker ud !!!!!

Bianca sagde ...

Uhu uhu søde!
Hvor er du forsvundet hen?

Senka I sagde ...

Hej,

Jag jobbar för sajten FindeOpskrifter.dk och försökte kontakta dig men kan inte hitta någon kontaktinfo. Vi såg att du har goda recept i din blogg och vi rekommenderar att du tittar runt på sajten och kikar på "Madblogstoppen".

Vill du vara med och få dina recept indexerade på sajten så behöver du bara registrera dig på http://www.findeopskrifter.dk/kom-med-i-madblogstoppen och embedda din kod för att mäta statistik så är du med!

Här kan du se hur många som är med i Madblogstoppen på FindeOpskrifter.dk - http://www.findeopskrifter.dk/madblogstoppen

Förhoppningsvis kan just din blogg ligga etta på Madblogstoppen!

Vänlig hälsning,

Senka
senka@findeopskrifter.dk

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...